El Codi de Bones Pràctiques

El Codi de Bones Pràctiques

Davant la situació de conflictivitat que es ve produint en el nostre sector com a conseqüència de la subcontractació de cooperatives de treball associat per a la realització de serveis corresponents a la pròpia activitat de l'empresa, des de FECIC vam impulsar la formalització d'un Codi de Bones Pràctiques que adequa al màxim l’actuació de l'empresa als actuals requeriments legals i jurisprudencials per intentar evitar les conseqüències d'un erroni ú d'aquesta figura legal.

Consta de tres blocs ben definits que seran auditats i que serviran per verificar el correcte ús gestió d'aquest model de subcontractació.

Aquests són:  
  1. Análisi documental de tots els requisits que obliguen normativament a la cooperativa.
  2. Auditoria dels àmbits de l'organització i direcció del treball.
  3. En l'àmbit de la gestió del treball, es farà una auditoria per verificar que els elements patrimonials i altres aspectes es realitzen també sobre els principis de la legalitat vigent.

Auditories de verificació

Es per això que totes les empreses que vulguin subscriure's el Codi, cal que facin una sèrie d'auditories de verificació. Les auditories tenen una periodicitat anual per avaluar que, encara que es disposi del Codi de Bones Pràctiques, l’empresa continuarà complint amb els seus models organitzatius, a part de que el Check List del Codi tindrà una actualització permanent en funció dels canvis legislatius o de doctrina jurídica que es puguin anar produint. Així mateix, les empreses que disposin del Codi de Bones Pràctiques comptaran amb un servei de suport jurídic gratuït en cas d’una eventual inspecció de treball i que els criteris d'aquesta difereixin dels que es recullen en el Codi.

Certificat de Bones Pràctiques

Un cop es disposa dels resultats i amb les conclusions adients, s’avaluarà l’ús que en fa l’empresa i, en cas d'obtenir un resultat satisfactori, se li atorgarà el Certificat de Bones Pràctiques.

Si voleu ampliar la informació sobre aquest servei, ho podeu fer enviant un mail a fecic@fecic.es.
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies