Butlletins - InfoFecic

Resum setmanal 19 de gener de 2018

Agenda institucional

El secretari general de FECIC assisteix a la reunió de Junta Directiva de la CEOE

El secretari general de FECIC, Josep Collado, va assistir dimecres 17 de gener a una nova reunió de la Junta Directiva de la CEOE, en la que es van tractar diverses qüestions d’interès empresarial, amb un punt central referit al possible acord per a la Negociació Col·lectiva.

Inicialment es va presentar el pressupost de la CEOE per a aquest any 2018, que suma la quantia de 14 milions d’€, i que s’haurà d’aprovar en la propera reunió de la Junta Directiva.

L’anàlisi econòmic va centrar bona part de la reunió, en què destaca el bon comportament de l’economia mundial, amb un creixement dels EUA al voltant del 3%, impulsat per la rellevant rebaixa fiscal de Donald Trump i la menor desacceleració de l’economia xinesa, que creix a taxes del 6%.

En el marc de la UE, la tendència també és positiva, amb creixements previstos del 2,6%, i només destacant els possibles riscos de caire polític, com és la formació del govern a Alemanya, les properes eleccions a Itàlia, sense una clara opció guanyadora, i la gestió del Brexit amb desenllaç incert.

A destacar la proposta de la UE d’incrementar de manera rellevant la partida de defensa que podria anar en detriment dels fons que actualment es destinen a la PAC.

Pel que fa a Espanya, destaca el bon comportament del sector exterior amb un increment de les exportacions del 9% i un augment de les importacions del 11%, bàsicament pel component del factors energètics, compensant aquest desequilibri comercial pel bon comportament del sector turístic.

Gran part del debat de la reunió va correspondre a la proposta negociadora que la CEOE està mantenint amb les Centrals Sindicals per impulsar un Acord Nacional per la Negociació Col·lectiva. El criteri que finalment es va acordar va ser continuar les negociacions amb UGT i CCOO, que es podrien allargar fins a finals de març, amb un plantejament de millora salarial, si s’obtenen millores en competitivitat. Atès que en el context actual els costos laborals addicionals difícilment es podrien traslladar als preus, aquests s’han d’obtenir de la millora en les condicions productives i, per tant, els possibles increments salarials anirien contra millores en absentisme, flexibilitat, formació, etc. En cas que les converses amb les centrals no prosperessin, CEOE faria una recomanació a les seves organitzacions de cara a orientar la negociació col·lectiva en aquesta línia.

Aquesta qüestió es continuarà tractant en la propera reunió de la Junta Directiva de CEOE, prevista per al proper 14 de febrer.

El president d'honor i el secretari general es reuneixen amb la directora general d'Indústria de la Generalitat
La Comissió d'Economia i Política Fiscal de la CEOE analitza l'actualitat econòmica
Tornar enrere
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies