Butlletins - InfoFecic

Resum setmanal 13 d'abril de 2018

Resum reunions

El Grup de Vacum de FECIC es reuneix amb representants del Departament d'Agricultura

Aquest dimarts es va reunir a les oficines de FECIC el Grup de Vacum de FECIC, per comentar temes relacionats amb la situació del sector. Aquesta reunió va comptar amb el director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Carmel Mòdul, el subdirector general d’Indústries i Qualitat Agroalimentària, Joan Godia; i la cap del Servei de Promoció de la Qualitat Agroalimentària, Montserrat Domènech.

El tema més important que es va tractar va ser el de la IGP Vedella dels Pirineus. El director general va informar que volien impulsar aquesta IGP, perquè té uns estàndards de certificació baixos que volen incrementar. Està basada en animals que neixen i s’engreixen al Pirineu i Prepirineu, tot i que la zona de producció abasta 3 hores dels Pirineus, és a dir, entra tot Catalunya. És important saber que els productors i els escorxadors han de ser certificats. Cal tenir en compte que aquesta és l’única IGP de carn que pot tenir Catalunya i que es comparteix amb França. Un dels problemes d’aquesta IGP és que el producte ecològic té ajuts, mentre que aquesta només té subvencions, el que suposa més costos per als productors. També es va informar que el proper Nadal hi haurà una campanya de totes les IGPs, en la qual s’intentarà potenciar aquesta IGP. Els assistents, per la seva banda, van demanar la incorporació de les mares Charolese i Limousine i de les hamburgueses dintre el plec de la IGP.

A la trobada també es va comentar la reunió del Grup Halal de dies enrere i les activitats d’internacionalització de PROVACUNO.

FECIC participa a la reunió de secretaris generals de la CEOE
Tornar enrere
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies