El Codi de Bones Pràctiques Laborals del sector carni

El Codi de Bones Pràctiques Laborals

La subcontractació de serveis és una pràctica molt important per al sector carni i perfectament legal. No obstant això, recentment s'ha desenvolupat una conflictivitat jurídica respecte a determinats aspectes d'aquesta activitat lícita, en particular, quan es realitza amb Cooperatives de Treball Associat.

A l'efecte de limitar aquesta conflictivitat jurídica, s'ha formalitzat un Codi de Bones Pràctiques Laborals que tendirà a adequar al màxim l'actuació de l'empresa principal i l'empresa contractista als actuals requeriments legals i jurisprudencials per intentar evitar les conseqüències d'un erroni ús d'aquesta figura legal. Per poder emetre un certificat d'adhesió al Codi de Bones Pràctiques, es realitzarà una auditoria legal específica en matèria de contracta i subcontracta.

Certificat d'adhesió al Codi

Un cop es disposi dels resultats dels dos blocs analitzats i amb les conclusions adequades, s'avaluarà l'ús que fa l'empresa i, en cas d'obtenir un resultat satisfactori, se li atorgarà el Certificat d'adhesió al Codi de Bones Pràctiques, expedit per la Federació Empresarial de Carns i Indústries Càrnies (FECIC).

Procediments i mètode de l'auditoria legal sobre contractes i subcontractes

L'auditoria legal sobre contractes i subcontractes consta de dos blocs ben definits que seran verificats en l'àmbit del model de subcontractació utilitzat per l'empresa principal.

1) En un primer àmbit, s'identificarà el tipus de contracta i, en conseqüència, el règim de responsabilitats que correspon.
2) En el segon bloc, es realitzarà un diagnòstic sobre l'adequació de la contracta als requisits i criteris legals i jurisprudencials de la subcontractació de serveis (art. 42 ET).

Per a això, es requerirà a l'empresa principal l'aportació d'informació i documentació sobre aquesta, sobre les empreses contractistes i sobre el desenvolupament de la contracta.

Com sol·licitar l'adhesió al Codi

Per adherir-se al Codi de Bones Pràctiques heu de contactar amb nosaltres mitjançant el correu electrònic buenaspracticas@fecic.es.

Empreses amb el Codi de Bones Pràctiques

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies