Notícies FECIC

Assemblea Anual de CLITRAVI 2022

04.05.2022 Tweet

Del 4 al 6 de maig va tenir lloc, a l'Hotel Condes de Barcelona, l'Assemblea Anual de CLITRAVI, organització que representa a la indústria de la carn a nivell europeu i que serveix d'intermediari amb la Comissió Europea, el Consell de la Unió Europea, la EFSA, entre altres entitats governamentals. Anualment aquesta assemblea se celebra en un país dels membres que formen part de la mateixa associació i en aquesta ocasió, al ser a Espanya, va ser FECIC l'encarregada d'organitzar l'agenda estratègica i totes les activitats que van tenir lloc durant aquests dies (com la visita al IRTA o el sopar a l'Hotel Espanya i a La Donzella de la Costa).

La inauguració d'aquesta assemblea va comptar amb la participació de Joan Costa, president de FECIC, Frans Egberts, vicepresident de CLITRAVI, Carmel Mòdol, secretari d'Alimentació del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, i Valentín Almansa, director general de Sanitat de la Producció Agrària.

En aquesta 64ª Assemblea Anual, cal destacar també el nomenament a la presidència de CLITRAVI de Michael H.G. Schara, membre del Comitè Executiu de FECIC i expresident de la nostra federació, generant un valuós actiu per a FECIC i per a altres federacions de la indústria càrnia i sent la primera vegada que la presidència de CLITARVI compta amb una representació espanyola.

A més, aquesta estada en les terres mediterrànies els va servir als assembleistes de CLITRAVI per a valorar la situació i els avantatges econòmics que posseeix Espanya i Catalunya en el sector agroalimentari, realitzant fins i tot una visita turística a les instal·lacions de IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) a Girona.

Ignasi Pons, adjunt a direcció de FECIC, qui va liderar l'organització de l'assemblea CLITRAVI 2022, va comentar: “Sens dubte aquesta assemblea ha estat una trobada presencial i inoblidable, molt esperat per part de la indústria càrnia que, després de 2 anys, s'ha reunit a Barcelona i, a més com a guinda, hem aconseguit la presidència de la delegació espanyola de CLITRAVI”.