Notícies FECIC

Assemblea General de FECIC 2023

10.05.2023 Tweet

Dimecres passat, dia 10 de maig, va tenir lloc l'Assemblea General de FECIC 2023, on es va exposar la memòria d'activitats i balanç econòmic de 2022 de la federació, a més de resoldre aquelles qüestions de caràcter internacional, sostenible, tècnic i regulatori que afecten actualment el sector carni.

En la primera part de la jornada, que va reunir més de 50 empreses associades, i després de la inauguració del president de FECIC, Josep Solà, el secretari general de FECIC, Ignasi Pons, va presentar aquesta memòria d'activitats i informe econòmic de la federació, que va donar pas al pla d'actuació que des de FECIC es durà i s'està duent a terme en 2023, pensat amb la finalitat d'atendre les demandes i necessitats dels seus associats.

En la segona part de la jornada, es va comptar amb la participació de la consellera del DACC (Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat), Teresa Jordà, qui va ser l'encarregada de clausurar l'acte, així com amb la subdirectora general d'Indústries i Qualitat Agroalimentàries del citat departament, Cristina Massot, i la subdirectora general de Ramaderia, Mercè Solé. Entre altres temes d'interès per a la indústria càrnia, es va exposar la situació de sequera tant a Catalunya com en tot el territori espanyol, l'evolució de la Pesta Porcina Africana (PPA) en les diferents regions europees i la Llei de la cadena alimentària i els contractes alimentaris.

Cal destacar que en aquesta jornada també van assistir l'alcalde de Gurb (Vic), Josep Casassas, així com el secretari d'Alimentació del DACC, Carmel Mòdol.

Durant la jornada es va fer especialment incís a la situació a la qual s'enfronta actualment el sector carni, a causa de l'augment de la inflació i dels preus dels aliments, així com l'encariment de les matèries primeres, on aquest sector continua treballant per a atendre les necessitats del mercat i dels consumidors.

Segons va dir Teresa Jordà, "la primera i màxima prioritat d'aquest Departament, i del conjunt del Govern, és la d'assegurar la màxima normalitat possible del sector malgrat la sequera. Vull aprofitar l'ocasió per a agrair l'esforç i sacrifici que fa el sector primari per a estalviar aigua en aquest episodi de sequera. Sou un dels sectors econòmics més importants d'aquest país des del punt de vista econòmic, però també des del punt de vista social".