Notícies FECIC

Comencen els treballs per elaborar el primer document del BREF d'escorxadors i subproductes animals

26.06.2019 Tweet
Des d'ahir i fins el 28 de juny, es reuneix a Sevilla el grup de treball tècnic que elaborarà el primer document del BREF d'Escorxadors i subproductes animals, que té com a un dels seus objectius limitar els desequilibris tecnològics dins la Unió Europea. L'Àrea Tècnica de FECIC, única associació càrnia espanyola present en aquesta reunió, assisteix en representació de la patronal càrnia europea, CLITRAVI, que és membre del grup de treball tècnic.

La normativa de protecció ambiental actualment vigent a la Unió Europea (Directiva DEI) estableix que les activitats industrials especificades en l’annex 1, és a dir, escorxadors amb una capacitat de producció de canals superior a 50 T/dia, i instal·lacions per a l'eliminació o l'aprofitament de canals o deixalles d'animals amb una capacitat de tractament superior a 10 T/dia, hauran de revisar aquesta autorització en un termini de quatre anys a partir de la publicació de les conclusions de les MTD per la Comissió Europea. Aquestes conclusions, acordades aquests dies a Sevilla, s'inclouran en la proposta de document BREF i establiran uns nivells d'emissió associats a l'ús de les millors tècniques disponibles, que serà el llindar per sota del qual hauran d'estar els valors límit d'emissió de l'activitat.

FECIC porta temps amb els treballs previs de revisió del BREF en escorxadors i subproductes animals, juntament amb les seves empreses i amb les associacions AGEMCEX, ANAFRIC i ANAGRASA, amb les quals treballa conjuntament en aquest tema, assessorats per la consultora mediambiental Ricardo Energy & Environment.
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies