Notícies FECIC

El Comitè de Gestió del sector porcí es reuneix a Brussel·les

29.05.2019 Tweet
L'Àrea Tècnica ha assistit, a Brussel·les, a la reunió del Comitè de Gestió del Porcí en què es va fer un repàs de la situació del sector porcí.

Pel que fa a la producció d’animals vius es va constatar que no ha crescut. Els sacrificis només van augmentar un 0,5%. El que és significatiu són els elevats preus durant el primer trimestre de 2019, que estan un 21,9% per sobre, en comparació amb el mateix període de l’any passat, i s’espera que de cara a l’estiu augmentin una mica més.

Respecte a les importacions, Xina continua sent el principal importador mundial: importa el 63% de la UE, el 12% d'EUA, el 13% de Canadà, el 4% de Xile, el 7% de Brasil i un 1% d'altres. En exportacions, la UE es continua situant com el principal exportador, seguit dels EUA.

També es va comentar la problemàtica de la PPA, ressaltant que la població de senglars continua creixent a la UE, tot la gran quantitat d’animals que es sacrifiquen. La Comissió està treballant en solucions alternatives.
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies