Notícies FECIC

Declaracions d'Ignasi Pons sobre la no inclusió de la carn en la reducció de l'IVA

28.12.2022 Tweet

L'actual adjunt a Direcció de FECIC, Ignasi Pons Argimon, lamenta la no inclusió de la carn i els productes carnis en la recent decisió del Govern de reduir l'IVA en alguns productes alimentosos, y així ho ha manifestat en el següent comunicat:

"Com ja haureu vist recentment en la premsa i en les intervencions que ha dut a terme FECIC en diferents mitjans durant aquests dies, el Govern va aprovar ahir, dia 27 de desembre, el tercer paquet de mesures per a pal·liar l'alt increment de la inflació, on el sector carni es veu especialment afectat.

Aquestes mesures s'han traduït en una reducció de l'IVA del 4% al 0%, durant els primers sis mesos del 2023, en productes de primera necessitat, com ara el pa, la llet, els ous, la fruita, les verdures i les hortalisses, però aquestes mesures no inclouen ni a la carn ni al peix, aliments que continuaran tenint un 10% d'IVA.

Des de FECIC som conscients que l'augment de la inflació, que ha comportat l'encariment del preu de molts productes alimentosos, és un problema global que requereix de solucions globals. És per això que creiem que la carn ha de tenir-se en compte dins d'aquesta reducció de l'IVA, ja que beneficiarà als consumidors espanyols. No hem d'oblidar que la carn forma part de la cistella bàsica de la compra de moltes persones i és essencial dins d'una dieta mediterrània i equilibrada, oferint una aportació nutricional única, sobretot en ferro i proteïna.

Considerem, doncs, que la carn és un producte insubstituïble en la piràmide alimentària i en la compra diària dels consumidors, i esperem que la pròxima revisió per part del Govern d'aquestes mesures tingui en consideració al sector carni".