Notícies FECIC

Empreses càrnies obtenen el certificat de Bones Pràctiques Sectorials

01.06.2017 Tweet
Cinc companyies del sector carni han obtingut, durant aquest mes, el Certificat de Bones Pràctiques Sectorials, que verifica la correcta gestió de les empreses càrnies en la subcontractació de les cooperatives de treball associat. L'esmentada certificació constata que les empreses acompleixen amb la legislació i la Jurisprudència actualment vigent a l'Estat espanyol en aquesta matèria. Les empreses que han assolit aquest estàndard són dues plantes de Noel Alimentària, Frigorífics Costa Brava, Patel i Corporació Alimentària Guissona (Bon Àrea).

FECIC recorda que aquest model de subcontractació respecta plenament la legislació vigent, està reconegut pel propi Estatut dels treballadors i pel mateix Conveni Col·lectiu del Sector, tot i que els últims mesos està sent molt qüestionat per alguns sindicats. Justament, respecte les il·legalitats denunciades recentment a la Inspecció de Treball d’empreses que “suposadament” no compleixen amb la Llei catalana de Cooperatives, la patronal càrnia és partidària de que els incompliments es denunciïn a la Inspecció de Treball i, si procedeix, es sancionin de manera exemplar.

FECIC també destaca que l’adhesió per part de les empreses a aquest Codi de Bones Pràctiques és voluntària i es fa per mitjà d'un conveni de col·laboració que comporta la realització d’una auditoria de control, de periodicitat anual, per verificar el correcte compliment normatiu de la Llei de Cooperatives per part de la subcontractada; la correcta gestió en la direcció i organització del treball per la empresa i la Cooperativa; i la verificació de l’ús dels elements patrimonials. Cada cop més empreses càrnies s'hi estan sumant a aquesta iniciativa.
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies