Notícies FECIC

Èxit de convocatòria de la jornada de FECIC d'anàlisi del marc laboral en el sector carni

01.03.2018 Tweet
Una cinquantena d’empreses han assistit avui al matí a la jornada organitzada per FECIC per abordar des de diferents punts de vista la situació laboral del sector, amb ponents de prestigi i experts en aquesta matèria, i que s'ha celebrat a Barcelona.

Recentment, s'ha constituït la Taula Negociadora del Conveni Col·lectiu d'Indústries Càrnies, que dona el tret de sortida a les negociacions entre els empresaris i sindicats, i que ha coincidit en el temps amb la negociació de l'Acord de Negociació Col·lectiva que la CEOE està mantenint amb les centrals sindicals, i que suposarà el marc de referència de la negociació col·lectiva estatal. A més, en aquest context ha tornat a ressorgir amb força la controvèrsia al voltant del tema de l'ús de Cooperatives de Treball Associat en el sector.
D'altra banda, diferents projectes legislatius impulsats per diferents Grups Parlamentaris, podrien derivar en substancials modificacions en el marc regulatori de les Relacions Laborals. Tots aquests temes són els que han tractat a la jornada els diferents ponents.

La primera intervenció ha anat a càrrec del director del Departament de Relacions Laborals de la CEOE, Jordi García Viña, que va explicar l’evolució de les negociacions de l'Acord Estatal per a la Negociació Col·lectiva i ha fet un repàs dels últims AENC aconseguits.

Després, ha parlat el responsable de Relacions amb les Corts de la CEOE, Josep Sánchez Llibre, per comentar els projectes legislatius d'afectació en matèria de subcontractació, com és la presentació de tres proposicions de Llei al Congrés dels Diputats per part del PSOE, Podemos i de Ciutadans.

El catedràtic de dret laboral d’Esade, soci de Cuatrecasas i assessor laboral de FECIC, Salvador del Rey, ha parlat sobre la subcontractació en el sector carni, una pràctica totalment legal, si es respecten els termes establerts, i ha advertit que les proposicions de llei en matèria de subcontractació poden portar a canviar els models de negoci.

La jornada ha finalitzat amb una taula de debat amb tots els ponents i moderada per la també assessora laboral de la Federació i membre de Cuatrecasas, Elisabet Calzada. En aquest debat, el secretari general de FECIC, Josep Collado, ha comentat que des de la patronal càrnia s'està treballant amb l'Administració, amb reunions amb el Departament de Treball de la Generalitat, reunions amb diferents Grups Parlamentaris o amb el director general de la Inspecció de Treball, per poder defensar aquest model de treball tan qüestionat.

En aquest punt també s'ha fet esment al Codi de Bones Pràctiques Laborals impulsat per FECIC, que té com a objectiu adequar al màxim l'actuació de l'empresa principal i la contractista als actuals requeriments legals i jurisprudencials, evitant que hi hagi cap conseqüència negativa per a les seves empreses per errors d'ús en aquesta figura legal.