Notícies FECIC

Èxit de participació de la jornada sobre normativa de benestar animal

23.11.2018 Tweet
El passat 23 de novembre va tenir lloc a Barcelona una jornada tècnica sobre l'adaptació dels escorxadors a la normativa de benestar animal i certificacions, organitzada pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), en col·laboració amb FECIC i l’IRTA, a la qual van assistir un centenar de persones. L'objectiu d'aquesta trobada ha estat poder informar i resoldre dubtes a les empreses sobre l'entrada en vigor, a finals de l'any 2019, de l'article 14 del Reglament (CE) 1099/2009 del Consell, relatiu a la protecció dels animals en el moment del sacrifici, en el qual s'estableixen una sèrie de requisits addicionals aplicables als escorxadors respecte el disseny, la construcció i els equipaments.

També s'han tractat les certificacions en benestar animal en escorxador de porcí i boví, en una presentació que ha realitzat el representant de l'Àrea Tècnica de FECIC, Sergi Navarro.  El tècnic de FECIC ha explicat que aquestes certificacions estan basades en el model Welfare Quality®, analitzant tots els criteris que s'avaluen en els seus 4 principis bàsics: bona alimentació, bon allotjament, bon estat de salut i comportament apropiat per a les necessitats de cada espècie.

A més, ha comentat amb els assistents un cas pràctic amb cada requisit que s'inspecciona quan es realitza una auditoria de certificació de benestar animal en escorxadors.

En la jornada també s'ha parlat sobre els procediments normalitzats de treball de benestar animal en el sacrifici i les certificacions de benestar animal en escorxadors d'aus i conills.

La jornada ha finalitzat amb la intervenció del responsable tècnic de FECIC, Ignasi Pons, que ha fet una valoració sobre la importància del benestar animal i sobre la implicació dels escorxadors per donar compliment a la normativa existent.
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies