Notícies FECIC

FECIC, al costat de la resta del Comitè Organitzador, dóna per inaugurat el XII Congreso Mundial del Jamón

05.06.2024 Tweet

Avui, 5 de juny, ha iniciat en Zafra la celebració del XII Congreso Mundial del Jamón, del qual FECIC és coorganitzador, que fins al divendres dia 7 de juny reunirà a la ciutat extremenya a grans professionals i experts del sector jamonero.

L'acte ha començat amb una benvinguda i inauguració institucional de la Sra. Begoña García Bernal, secretària d'Estat d'Agricultura; la Sra. Blanca Martín Delgado, presidenta de l'Assemblea d'Extremadura; el Sr. José Luis Quintana Álvarez, delegat del govern d'Extremadura; la Sra. Mercedes Morán, consellera d'Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Sostenible de la Junta d'Extremadura; Sr. Javier de Francisco, secretari general de Ciència, Tecnologia i Innovació de la Junta d'Extremadura; el Sr. Miguel Ángel Gallardo, president de la Diputació de Badajoz; la Sra. Carmen González, presidenta del Centre de Recerques Científiques i Tecnològiques d'Extremadura; el Sr. Jordi Carbonell, del Comissionat Especial per al PERTE Agroalimentari; el Sr. Juan Carlos Fernández, alcalde de Zafra; el Sr. Julio Tapiador, president del Comitè Organitzador del XII Congreso Mundial del Jamón; el Sr. Alberto Jiménez, president d'ANICE; i el Sr. Josep Solà, president de FECIC.

Com a coorganitzadors del Congrés, el president de FECIC, el Sr. Josep Solà, ha destacat que "aquest esdeveniment representa una oportunitat única per a reunir experts, productors i amants del pernil de tot el món, units per una passió comuna i un compromís compartit amb l'excel·lència i la innovació en el nostre sector. El pernil no és només un aliment; és una tradició, una cultura, i una expressió de l'art culinari que transcendeix fronteres".

En afegit, durant aquesta primera jornada, s'ha presentat el naixement de l'Institut Internacional del Pernil (INTERHAM), una entitat que té per finalitat, entre altres, impulsar la celebració del Congreso Mundial del Jamón.