Notícies FECIC

FECIC i ANAFRIC inicien contactes per consolidar relacions comercials amb el Canadà per a la carn de boví i porcí

27.11.2018 Tweet
El passat 23 de novembre va tenir lloc una reunió entre representants de FECIC i ANAFRIC amb membres d'associacions productores i representants del govern canadenc (Canadian Cattlemen association, Canadian Pork Council, Canadian Beef i el Comissionat Agroalimentari de l'Ambaixada de Canadà a Espanya), amb la finalitat de fomentar les relacions comercials entre operadors de carn de boví i de porcí entre Espanya i el Canadà i tractar fórmules per dinamitzar aquests intercanvis comercials.

Canadà té unes 68.000 explotacions de bestiar boví concentrades principalment a l'oest del país (75%) i engreixa prop de 2,5 milions d'animals (és l'11è país productor del món). És el 6è país exportador mundial de carn de boví (4,3% del comerç mundial), prop de la UE (3,9%).

Canadà exporta principalment als Estats Units (el 72% de la producció), i importa d'Estats Units, Austràlia i Nova Zelanda, amb una balança neta exportació / importació del 25%.

La signatura entre la UE i Canadà el 2017 de l'Acord Econòmic i Comercial Global (CETA) ha suposat per a Canadà poder disposar d'un contingent arancelari per a l'exportació a la UE (actualment les importacions espanyoles són molt escasses). És en aquest sentit que Canadà està fent importants esforços per produir carn de boví conforme a les especificacions europees (sense hormones). Les exportacions espanyoles de carn de boví a Canadà són testimonials.

Respecte a la producció porcina a Canadà, es basa en unes 7.000 explotacions concentrades a l'est del país (Quebec, Ontario i Manitoba), molt orientades a la producció de garrins per Estats Units. Exporten gairebé el 70% de la producció càrnia cap al Japó, Estats Units i la Xina, i cada cop més aposten per productes d'alt valor afegit refrigerats (pork Tenderloin), en lloc de per la carn congelada. La signatura aquest any del CPTPP (un tractat entre 11 països de la regió Àsia-Pacífic per reduir els seus aranzels comercials), els obre noves oportunitats en els països asiàtics.

Pel que fa a Espanya, és el quart proveïdor de carn de porcí a Canadà, representant el 2,6% de les seves importacions, sent un mercat atractiu per al país i que experimenta un creixement constant en els últims anys.
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies