Notícies FECIC

FECIC analitza amb els escorxadors la situació actual del sector

17.12.2018 Tweet
L'Àrea Tècnica de FECIC i representants de l'Administració s'han reunit amb el grup de treball d'escorxadors de les espècies porcina, bovina i ovina de la Federació, per a debatre diferents temes d'actualitat que són d'afectació al sector.

El primer tema que s'ha analitzat ha estat la situació del compliment de la normativa dels centres de neteja i desinfecció, i en concret de l'esborrany de Reial Decret que s'està elaborant sobre aquesta qüestió. Els escorxadors han aprofitat per traslladar-li a l'Administració les seves propostes sobre aquest projecte normatiu que els faciliti que el procés de neteja i desinfecció sigui més eficient.

Després, AENOR ha comentat el seu nou esquema de benestar animal de tota la cadena (granja, escorxadors, sala d'especejament i elaborats), que permetrà, entre altres coses, poder etiquetar el producte final de manera que el consumidor pugui visualitzar el control en totes les etapes de la producció. Els representants de l'Administració també han exposat quina és la situació dels controls d'etiquetatge que es duen a terme en el sector carni, amb l'objectiu de conscienciar les empreses de la importància d'etiquetar bé els seus productes per evitar incórrer en errors que puguin confondre al consumidor.

Finalment, l'Àrea Internacional de FECIC ha facilitat les dades, ofertes per la consultora Gira en la seva última trobada anual, sobre les previsions dels pròxims quatre anys (2019-2023) per a les diferents espècies i ha tractat alguns temes d'interès especial d'incidència en el sector, com la importància de la Pesta Porcina Africana (PPA) a la Xina, els efectes potencials del BREXIT o la indústria de les carns alternatives.
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies