Notícies FECIC

FECIC analitza la percepció dels consumidors sobre els productes carnis i els seus hàbits de compra

07.03.2018 Tweet
FECIC va patrocinar ahir dimarts a Lleida un acte, organitzat en col·laboració amb AECOC, al que van assistir les grans empreses del sector carni espanyol i les companyies més significatives de la distribució, i que va tenir com a objectiu presentar en exclusiva un avanç de l'estudi que FECIC ha encarregat AECOC sobre la situació actual del consumidor de productes carnis. 

L'avanç d'aquest treball, que proporciona informació clau per al sector carni, posa de manifest quina és la percepció que té el consumidor dels productes carnis, dels hàbits de consum, de compra i la seva preferència per canals.
 
L'estudi evidencia que existeix un escenari on es percep una constant disminució del consum de carns, afavorida fonamentalment per la pressió social i els canvis en l'estil de vida dels consumidors. Aquests afirmen que els agrada la carn, però que la consumeixen amb culpa i preocupació, per tota la informació negativa que es publica en els diferents mitjans de comunicació. A més, es mostren a favor que els productors tornin a normalitzar els processos i manejos de la carn perquè es pugui consumir amb tranquil·litat, eliminant la presència d'additius i químics que els inquieten. 

Una altra de les conclusions de l'estudi és que els consumidors demanden més control de la qualitat de la carn, preus més accessibles en els punts de venda, i dels segells de les carns locals i ecològiques. Ells consideren que aquestes indicacions també haurien d'estar presents en l'hostaleria. A més, demanden nous formats d'envasos, que siguin més còmodes i pràctics.

La totalitat de l'estudi es presentarà a l'àrea d'activitats que aquest any tindrà FECIC al centre del pavelló d’Intercarn de la fira Alimentària 2018.

Aquest acte es va organitzar aprofitant la inauguració del Congrés d’AECOC de Productes Carnis i Elaborats 2018 i va comptar amb la presència del director general de Sanitat de la Producció Agrària del MAPAMA, Valentín Almansa, i de la subdirectora general de la Inspecció i Control Agroalimentari, Glòria Cugat.
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies