Notícies FECIC

FECIC aposta per l'estratègia de les plataformes comercials per reforçar l'exportació de les seves empreses

10.12.2020 Tweet
Els nous canals de comercialització que permeten els entorns digitals han fet que FECIC, en l’afany de trobar solucions de futur per a les seves empreses exportadores, firmi un conveni de col·laboració amb The Meat Solution, una nova plataforma d’estructura comercial, que té com a objectiu donar suport a les empreses de carn fresca i congelada, per facilitar-li l’exportació arreu de la Unió Europea, reforçant així la seva quota de mercat als països de la UE (27).

The Meat Solution neix en un moment en què impactes com la crisi sanitària mundial per la Covid-19 o la presència de la Pesta Porcina Africana en diferents països afecten directament en l’àmbit de la comercialització, tant en l’oferta com en la demanda provocant una alta volatilitat en els mercats que incideix, en major mesura, sobre les petites i mitjanes empreses.

Aquesta nova plataforma, que ja compta amb una amplia experiència internacional per part dels seus promotors, posa en contacte els proveïdors carnis espanyols amb potencials importadors fora del mercat nacional, facilitant aquesta xarxa comercial de forma àgil i garantint la flexibilitat i la transparència dels processos de compravenda entre exportadors i clients, esdevenint un canal complementari a les línies de comerç exterior que ja tenen les empreses.

Inicialment, la plataforma, que tindrà només proveïdors espanyols de carns de porcí, donarà cobertura a compradors dels 27 països de la Unió Europea. En una segona fase de desenvolupament del projecte, es valorarà la possibilitat d'obrir-la a països tercers, tenint en compte la complexitat que pot suposar per als establiments garantir els requisits establerts pels països tercers a l'hora d'exportar els seus productes. Així mateix, i en la seva estratègia de creixement, The Meat Solution contempla la possibilitat d'ampliar la seva oferta exportadora a d’altres carns i productes elaborats per les empreses càrnies.

El secretari general de FECIC, Josep Collado, ha comentat "estem convençuts que aquesta iniciativa serà un encert per a ambdues parts. Les empreses de FECIC disposaran d'un nou canal comercial per a l'exportació, que se sumarà als ja actualment existents. Per la seva banda The Meat Solution integra un enorme potencial exportador que haurà de contribuir a impulsar de manera significativa aquesta iniciativa". Per als responsables de la nova plataforma, FECIC aporta a aquest projecte la seva gran experiència en el sector carni i posiciona a The meat solution a nivell internacional.

The Meat Solution s'incorpora a partir d’ara al pla de promoció internacional de FECIC i se suma a l’altra plataforma digital de suport a la internacionalització que ja té la patronal, l’Observatori Carni Internacional.