Notícies FECIC

FECIC assisteix com partner global a la 23è edició del Congrés de Productes Carnis i Elaborats

14.03.2023 Tweet

AECOC, en col·laboració amb FECIC, va reunir durant els dies 14 i 15 de març, al Palau de Congressos de Lleida, a empreses, administració i associacions per a la celebració del 23è Congrés de Productes Carnis i Elaborats, que va proporcionar les claus del moment actual del sector, marcat per la inflació, l'impacte de la geopolítica sobre les matèries primeres i el desenvolupament tecnològic.

Per primera vegada en aquesta edició del Congrés, FECIC va ser el partner global d'aquest esdeveniment, sent doncs coanfitrión del punt de trobada, que cada any reuneix a prop de 400 directius i professionals del sector carni, i comptant amb un estand propi que va servir com a espai de networking entre empreses i associats.

Durant aquesta jornada es va celebrar un dinar previ al Congrés, que va comptar amb l'especial participació de Luis Miguel Herrero, director general de la Indústria Alimentària del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació; Carmel Mòdol, secretari d'Alimentació del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya; Joan Gòdia, director general d'Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia de la Generalitat de Catalunya; i José María Bonmatí, director general en AECOC; entre altres assistents.

A més, en la jornada inaugural, NielsenIQ va mostrar l'evolució viscuda pel sector carni en l'últim any, posant el focus en quin està sent l'impacte de la inflació sobre les vendes del sector, el comportament de les diferents categories i els canvis en els hàbits del consumidor que afecten la compra de productes carnis.

El secretari general de FECIC, Ignasi Pons, va comentar durant la signatura de l'acord de colaborción entre FECIC i AECOC que “des de FECIC estem encantats de col·laborar un any més amb AECOC. Apostant aquesta 23a edició per ampliar la nostra col·laboració, i sent partner global exclusiu d'aquest, esperem que aquest congrés continuï sent un referent del sector, generant un espai de networking entre producció i distribució, així com una exposició i anàlisi de les diferents tendències del sector carni”.