Notícies FECIC

FECIC assisteix a la XXXVI Edició dels Premios Alimentos de España

15.10.2024 Tweet

El secretari general de FECIC, Ignasi Pons, va assistir a l'acte de lliurament de la XXXVI edició dels premis Aliments d'Espanya, en el qual ha valorat l'excel·lència i l'esforç de “homes i dones, obstinats -tots els dies- a fer bé les coses”. Moltes d'elles són empreses familiars que, gràcies al seu treball, han portat els aliments d'Espanya pel cap alt alt. Aquest és un país privilegiat, ha assenyalat Planas, perquè la nostra cadena alimentària ens aporta aliments segurs, de qualitat, nutritius i saludables que genera confiança i garanteixen la seguretat alimentària.

El ministre també ha subratllat la contínua modernització de les empreses guardonades, la seva adaptació al canvi climàtic, l'aplicació de les noves tecnologies, la digitalització, la sostenibilitat ambiental o l'economia social com a valors i claus de l'èxit del seu treball.

Espanya és una gran potència agroalimentària, quatre exportador europeu i setè del món. Les exportacions agroalimentàries i pesqueres van aconseguir un rècord en 2023, amb més de 70.000 milions d'euros. Per a continuar aquesta senda el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació centrarà el seu treball en tres línies d'actuació: la prevenció i reducció del desaprofitament alimentari, la promoció d'aliments d'Espanya i l'Estratègia Nacional d'Alimentació.

El ministre ha posat en valor les campanyes per a promocionar els Aliments d'Espanya, a través de campanyes com la de “El país més ric del món”, entre ells el consum de peix per a donar a conèixer els beneficis dels productes de la mar que són la proteïna animal amb menor petjada de carboni.

El premi extraordinari enguany ha estat concedit a la Corporació de Ràdio i Televisió Espanya (RTVE) per oferir informació rigorosa, de qualitat, independent i plural sobre el sector. En total, s'han lliurat 23 guardons amb premiats d'Andalusia, Aragó, Catalunya, Castella i Lleó, Comunitat Valenciana, Galícia, Múrcia i Navarra. En aquest enllaç es pot descarregar el document amb la relació de les categories i els premiats.

El Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació convoca aquests guardons des de 1987 amb l'objectiu de reconèixer la labor d'empreses i professionals que produeixen, ofereixen i divulguen els aliments de qualitat espanyols.