Notícies FECIC

FECIC celebra una jornada amb escorxadors de porcí per analitzar situació del sector

19.10.2018 Tweet
El passat 17 d’octubre, l’Àrea Tècnica va organitzar a Vic una jornada amb els escorxadors del sector porcí per donar informació i analitzar diferents temes d’interès.
 
En primer lloc, el veterinari del Servei de prevenció en Salut animal del Departament d’Agricultura de la Generalitat, Carles Sánchez, va posar al dia als assistents en les actuacions que s’estan fent a nivell de departament pel que fa a les malalties més rellevants actualment, com són l’Aujeszky, el PRRS, la salmonel·la i, sobretot, l’estat de la Pesta Porcina Africana (PPA), després dels focus apareguts a Bèlgica. Pel que fa a la prevenció d’aquestes malalties, va explicar el pla de control de bioseguretat que du a terme el departament a través d’enquestes a totes les explotacions, per així catalogar a aquestes en diferents nivells segons la seva bioseguretat.
 
Seguidament, el director d’Interporc, Alberto Herranz, va explicar la situació del sector porcí a nivell estatal i totes les accions que s’estan realitzant en relació a la PPA i a les informacions que s’estan rebent des de la Comissió Europea.
 
A continuació Jordi Baliellas, d’Interporc, va presentar els projectes en què està treballant la interprofessional, com són el PRRS, la reducció d’ús d’antibiotics, la PPA i l’Hepatitis E.
 
Finalment, l’Àrea Tècnica de FECIC va recordar que, conjuntament amb INNOVACC, disposa d’un pla de control voluntari de salmonel·la en granja i escorxador, que consisteix en un pla analític dels punts més crítics i una auditoria de control de tot el procés.
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies