Notícies FECIC

FECIC celebra una jornada per a tractar el frau des dels diferents punts de vista de la cadena alimentària

19.11.2024 Tweet

Avui, 19 de novembre de 2024, des de FECIC, com a entitat compromesa amb les bones pràctiques en el sector alimentari, hem celebrat una jornada amb els nostres associats per a tractar el tema del frau alimentari des dels diferents punts de vista de la cadena i com es dona difusió a aquestes situacions a nivell comunicatiu.

La jornada, en la qual han participat 30 empreses del sector, ha comptat amb la participació de la Sra. Núria Rey Huerga, responsable de Coordinació d’Actuacions Contra el Frau, de la DG d’Alimentació, Qualitat i Gastronomia del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca; el Sr. Xavier Pera Baldomà, responsable de seguretat alimentària i qualitat d'AECOC; la Sra. Miriam Pérez Mena, responsable de Càrnia en C de Comunicació; la Sra. Carme Sabater Sánchez, presidenta en CUS, Salut, Consum i Alimentació i vocal en CECU (Federació de Consumidors i Usuaris); el Sr. Jordi Montaña Cabacés, director de comunicació de Grup Vall Companys; i, en representació de FECIC, han participat el Sr. Ignasi Pons, secretari general, i la Sra. Joana Salagre, responsable del departament tècnic.

La trobada ha donat inici amb la benvinguda del Sr. Josep Solà, president de FECIC, que ha recalcat la “importància de la detecció i prevenció de pràctiques fraudulentes dins del sector alimentari, una matèria que impacta a totes les baules de la cadena”, i el “paper fonamental que posseeix la comunicació en aquests casos”.

Seguidament, durant la jornada s'ha analitzat el panorama actual del frau alimentari des de diferents àmbits com són l'administració, la cadena alimentària, els mitjans de comunicació, el consumidor i les associacions, donant-se així, per part dels ponents que cobreixen diverses àrees de la cadena alimentària, els diferents punts de vista de cadascuna sobre la gestió del frau.