Notícies FECIC

FECIC celebra amb Nortegas una jornada per a posar en valor la importància del biometà en la indústria càrnia

20.04.2023 Tweet

El passat 20 d'abril va tenir lloc una jornada organitzada per FECIC, en col·laboració amb Nortegas, sobre l'aprofitament del biogàs, a partir de la producció de biometà, que substituirà el gas natural fòssil, evitant el seu impacte ambiental i reduint per tant considerablement la petjada de carboni de l'activitat.

La jornada, presidida per Josep Solà, president de FECIC, va començar amb la presentació d'aquesta iniciativa i els avantatges que aquest pot tenir per a les més de 30 empreses assistents en les seves instal·lacions. Principalment, l'ús de biometà com a recurs energètic permet la gestió dels residus orgànics, fruit del biogàs que es genera durant el procés de descomposició d'aquests residus. A més, fomenta la distribució d'energia renovable a través de les xarxes de gas natural existents, substituint el gas natural fòssil per un d'origen renovable.


Tot seguit, Izaskun Gorostiaga, Director general comercial i de nous negocis de Nortegas, va explicar l'aposta de llarg termini de Nortegas pel codesenvolupament d'aquesta mena de projectes, el potencial i l'oportunitat que existeix al voltant d'aquests, així com els aspectes tecnicoeconòmics clau dels projectes de biometà en el sector agroalimentari que s'estan duent a terme i, en concret, aquells que concerneixen al sector carni.


També es va fer especial esment al valor que aporta Nortegas en els projectes de biometà com a companyia tractora per al desenvolupament dels gasos renovables i com FECIC contribueix també al seu desenvolupament.


Finalment, Ignasi Pons, secretari general de FECIC, va concloure la jornada animant a les empreses del sector a començar a implementar el biogàs en la seva activitat productiva, i va incidir en la importància actual de treballar conjuntament per a avançar cap a una indústria càrnia sostenible.