Notícies FECIC

FECIC comparteix amb els seus socis la publicació de les conclusions per a les millors tècniques disponibles en escorxadors

23.01.2024 Tweet

FECIC ha presentat avui als seus socis la publicació del nou reglament per a les millors tècniques disponibles en escorxadors (conclusions MTD del BREF).

La revisió d'aquest reglament té com a objectiu actualitzar els valors d'acompliment mediambiental de les plantes del sector, incloent-hi els nivells d'emissió associats i requisits de monitoratge per a un nombre de paràmetres, i és legalment vinculant. També inclou valors indicatius per al consum net d'energia, valors d'emissió i consum d'aigües residuals, i pèrdues de refrigerants.

El procés de revisió d'aquest reglament va ser iniciat en 2018 amb la formació del grup tècnic de treball coordinat per la Comissió Europea. FECIC ha format part activa del grup tècnic durant aquest procés que ha durat gairebé cinc anys juntament amb CLITRAVI, els qui representen a la indústria processadora de carn a la Unió Europea.

Aquest llarg procés consta de diferents passos que van des de la reunió de llançament, que va tenir lloc en 2018, fins a la recent publicació del reglament revisat al desembre de 2023. Un dels aspectes clau de la revisió és la recol·lecció de dades aportades per la indústria, ja que permet tenir una base tècnica i científica de la situació del sector. En aquest sentit, les plantes espanyoles, entre les quals es troben els membres de FECIC, van aportar la major quantitat de dades (20%) entre els Estats membres que van participar en el procés.

Amb la publicació d'aquesta nova revisió del reglament s'inicia un període de quatre anys, durant el qual les instal·lacions de la indústria d'escorxadors han d'adaptar les seves operacions per a estar alineats amb els nous requisits mediambientals establerts. Això comporta la revisió i/o actualització dels permisos mediambientals d'aquestes instal·lacions.

FECIC ha comptat amb el suport de la consultora Ricardo Consulting S.L, els qui els han recolzat durant el procés en aspectes tant tècnics com administratius de la revisió del BREF.