Notícies FECIC

FECIC i el Corredor Mediterrani

08.06.2022 Tweet

El dimecres dia 8 de juny FECIC va ser convidada a participar en la Taula Estratègica del Corredor Mediterrani, a fi que donés la seva visió sobre l'estat d'aquesta infraestructura, força important pel desenvolupament econòmic de Catalunya i de bona part d'Espanya.

La jornada que va tenir lloc al Recinte Modernista de l'Hospital de Sant Pau de Barcelona, inaugurada pel vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, i va comptar amb la participació de la coordinadora Europea del Corredor, Iveta Radičová, així com del coordinador Espanyol del Corredor Mediterrani, Josep Vicent Boira.

La nostra participació en la Taula Rodona es va centrar a destacar la necessitat de comptar amb infraestructures col·laterals al Corredor Mediterrani, que donin una utilitat efectiva a l'activitat empresarial en el sentit de contribuir a la supressió del transport per carretera en favor del transport ferroviari, i això passa inicialment per disposar d'una xarxa ferroviària d'ample internacional, sent cert també que aquesta infraestructura per ella sola no contribueix a la solució.

Cal recordar que la indústria càrnia de Catalunya tramet anualment 40.000 camions al Port de Barcelona per l'exportació a països tercers.

La proposta presenta múltiples facetes, des d'apostar clarament per la sostenibilitat en la descarbonització fins a permetre guanyar competitivitat a l'abaratir els costos de transport i en eficiència a l'evitar "colls d'ampolla", com és la disponibilitat de conductors pel transport per carretera.