Notícies FECIC

FECIC i Cuatrecasas constitueixen l'Agrupació d’Innovació Laboral dels Empreses Càrnies de Catalunya (AILECC)

27.10.2022 Tweet

Dijous passat dia 27 d'octubre 2022, a l'Auditori de Cuatrecasas (Barcelona), va tenir lloc l'acte d'inauguració de l'Agrupació d'Innovació Laboral de les Empreses Càrnies de Catalunya (AILECC).

Un esdeveniment per a activar i posar en marxa AILECC, una iniciativa estratègica entre FECIC i Cuatrecasas. Aliança que té com a objectiu crear un espai d'acció i reflexió, mitjançant la interacció dels directius i responsables de recursos humans i relacions laborals de les empreses sòcies de FECIC.

La seva finalitat és avaluar i compartir les conseqüències derivades de les modificacions introduïdes per la nova regulació laboral per a la gestió empresarial, així com donar resposta a les qüestions que puguin sorgir en la implementació d'aquestes mesures i, així mateix, posar en comú estratègies i experiències que, en un marc d'innovació constant, puguin garantir una resposta adequada per part de les nostres empreses.

Segons el secretari general de FECIC, Josep Collado: “Es tracta d'acompanyar encara més a les empreses del sector carni, combinant la rigorositat d'una mirada analítica de l'àrea dels recursos humans, al costat d'una mirada empresarial innovadora.”

L'acte va comptar amb la benvinguda de Rafael Fontana, president executiu de Cuatrecasas. Després de la seva intervenció, Josep Sánchez Llibre, president de Foment del Treball, ha fet unes interessantíssimes reflexions, en relació amb la situació socioeconòmica, la fiscalitat i el pacte de rendes compartides.

El programa d'inauguració d'aquesta agrupació estratègica, centrada en el sector carni, va comptar amb 3 ponències:


  • “Tendències en el sector carni” a càrrec de Josep Collado, Secretari General de FECIC i Director de AILECC.
 
  • “Aspectes rellevants per a les relacions laborals del sector carni en el futur marc regulador: subcontractació, polítiques de diversitat, digitalització del sector i intel·ligència artificial en els RH” a càrrec de Salvador del Rei, Soci de l'Àrea de Laboral de Cuatrecasas i Catedràtic de Dret del Treball i de la Seguretat Social (ESADE Law School).
 
  • “Qüestions pràctiques sobre el Conveni Col·lectiu de les Indústries Càrnies, revisió salarial 2022-23 i compensació i absorció” a càrrec d'Elisabet Calzada, Sòcia de l'Àrea de Laboral de Cuatrecasas i Directora de la AILECC.
 
El matí va concloure amb la intervenció del president de FECIC, Josep Solà, qui va destacar: “En un context on és més comú parlar de recursos energètics, aquesta jornada ha posat l'accent sobre potser el recurs més important per a tota organització: les persones.”