Notícies FECIC

FECIC demana a Interporc mesures a favor de la indústria de productes carnis elaborats

28.08.2019 Tweet
La Federació Empresarial de Carns i Indústries Càrnies ha sol·licitat a Interporc, interprofessional del Porcí de Capa Blanca, que adopti mesures urgents a favor de la indústria espanyola d'elaboració de productes carnis transformats, a causa de la complexa situació que està travessant el mercat porcí a nivell nacional i internacional.

A Espanya s'estan produint uns significatius augments del preu del porcí, als quals se sumen els que estan registrant les desproporcionades cotitzacions de l'especejament en relació al preu de referència de la canal. Això és el que es constata comparant el preu de la canal de porcí de Mercolleida de l'actual setmana 35 amb la de 2018, que ha augmentat un 17,6%, i les cotitzacions del Mercat Carni Ramader i Avícola de Barcelona per al mateix període, amb una pujada del 32,2% en la panxeta, d'un 48,3% en l’espatlla 4D, i d'un 83,3% al greix.

A això se li suma, que segons les dades del MAPAMA, publicades en el Butlletí de Mercolleida del passat 23 d'agost, el consum d'elaborats carnis a les llars és un 4,9% menor en volum respecte l'any 2018.

Un altre factor que està influint en aquesta situació complicada que travessa el sector dels elaborats carnis és l'evolució de les seves exportacions. L'últim informe d’Interporc sobre comerç exterior porcí, corresponent al primer semestre de 2019, indica un comportament dissonant entre les carns i els elaborats carnis, amb un augment del 16,5% (en valor) de les exportacions de carns (carns, greixos i despulles), i un tímid ascens de només l’1,8% en productes elaborats (pernils i embotits).

La Pesta Porcina Africana a la Xina està influint en aquesta pujada de preus de la carn de porcí i en l'augment de les exportacions espanyoles d'aquest producte al país asiàtic. Segons els analistes, aquest nou escenari conjuntural produït per la PPA a la Xina es podria allargar 3 anys o més.

Aquest context és el que ha provocat que la patronal càrnia sol·liciti a Interporc l'adopció d'una sèrie de mesures urgents per a pal·liar, dins del possible, aquesta situació que està afectant i afectarà negativament els productes carnis elaborats, una important baula de la cadena de valor del sector porcí espanyol. Entre aquestes propostes de FECIC es troben accions per fomentar el consum en el mercat interior, així com iniciatives que impulsin les exportacions dels productes carnis elaborats.
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies