Notícies FECIC

FECIC demana que el projecte de Reial decret d'envasos i residus d'envasos tingui en compte els efectes del coronavirus

05.06.2020 Tweet
FECIC ha elaborat un manifest en relació a les diferents Directives que estan en procés de transposició, com és la Directiva marc de residus o la d'envasos, perquè tinguin en compte l'efecte Covid-19. La patronal ja ha enviat aquest document al ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, al Departament de Medi Ambient de la Generalitat, a CEOE i a Foment del Treball, per a que coneguin el seu posicionament i el tinguin en compte en futurs debats i possibles decisions.

FECIC en particular, i el sector carni en general, estan compromesos amb els objectius de sostenibilitat marcats en la normativa de residus, envasos i plàstics d'un sol ús, ja que creuen que són prioritaris, però consideren que amb l'aparició de la pandèmia per COVID-19 haurien de valorar-se amb atenció els avantatges i inconvenients dels envasos i materials reutilitzables en relació amb la propagació del virus.

En aquest manifest, la patronal càrnia també comparteix que cal buscar alternatives més respectuoses amb el medi ambient als actuals materials utilitzats en la conservació d'aliments, però introduint criteris de lluita contra la pandèmia en el procés de decisió. Com a sector, entén que cal col·laborar amb agents socials i administracions per garantir no sols la sostenibilitat de la societat sinó també la competitivitat i reputació de la indústria i la salut dels ciutadans, que és el principal i prioritari.
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies