Notícies FECIC

FECIC explica a les empreses els nous reglaments de controls oficials en productes d'origen animal

09.07.2019 Tweet
Empreses associades de FECIC han assistit aquest matí, a Vic, a la jornada organitzada per la seva Àrea Tècnica, per explicar les novetats dels nous reglaments de controls oficials en productes d'origen animal i els canvis que impliquen, centrant-se en escorxadors, de la mà de l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició i del Departament de Salut de la Generalitat.

FECIC, ja va dur a terme una jornada que es va centrar en el Reglament 2017/625, a la qual també es va convidar a l'AESAN i al Departament de Salut, però en aquesta ocasió s'han centrat en les disposicions recentment publicades: el Reglament Delegat 2019/624 i el Reglament 2019/627, que estableixen les definicions de què és un veterinari oficial, així com un auxiliar oficial.

Paloma Sánchez, de l'àrea de Gestió de Riscos Biològics de la Subdirecció General de Promoció de la Seguretat Alimentària de l'AESAN, ha comentat les funcions dels diferents actors que participen en els controls oficials, com han de dur-se a terme aquestes i ha exposat els requisits específics per als controls oficials sobre la carn fresca, com auditories, controls documentals o inspecció ante i post mortem.

Per part del Departament de Salut de la Generalitat, la responsable de Plans i Programes de control de la subdirecció de Seguretat Alimentària i Protecció de la Salut, Eva Tolosa, ha presentat les possibilitats que els nous reglaments de control oficial donen a l'autoritat competent i ha donat els resultats dels controls oficials realitzats fins avui.
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies