Notícies FECIC

FECIC exposa a les seves empreses d'elaborats carnis possibles solucions per a la crisi actual que travessen

14.11.2019 Tweet
El secretari general de FECIC, Josep Collado, i responsables de les àrees internacionals, tècnica i de comunicació s'han reunit, a Vic, amb cinquanta empreses d'elaborats carnis per analitzar la situació actual i buscar possibles solucions al problema que travessa aquest sector pels forts increments en el cost de les matèries primeres càrnies, com a conseqüència de la propagació de la PPA a la Xina i altres països i per les tensions en els mercats internacionals, amb la proliferació de polítiques proteccionistes.

La patronal ha explicat els treballs que està duent a terme per conscienciar la societat d'aquest greu problema, que passen per una sensibilització dels responsables polítics i de l'opinió pública, per mitjà de la difusió d'informació sobre aquesta crisi en els mitjans de comunicació i d'una estratègia d'impuls a la internacionalització.

També es va traslladar als assistents els acords aconseguits, recentment, en la reunió entre FECIC i les patronals francesa, FICT, i italiana, ASSICA, que passen per demanar a les institucions europees, per mitjà de la patronal càrnia europea CLITRAVI, que desenvolupin un pla a curt i mitjà termini per donar suport a aquest sector, que s'enfronta a una crisi històrica.

Aquest pla inclou suggeriments d'acció com:

• Establir fons especial d'ajuda financera de la UE per a la crisi com la que viuen ara els elaboradors carnis.
• Pla de promoció: línies pressupostàries ad hoc per a programes de promoció en tercers països i en el mercat interior.
• Reintroduir les restitucions a l'exportació per a determinats productes i per un període de temps limitat, que no pot anar més enllà de desembre de 2020, a causa dels compromisos internacionals ja acordats.
• Incrementar les produccions porcines nacionals.
• Augmentar les quantitats de quotes de carn de porc, per un període de temps limitat, en els actuals acords comercials amb tercers països.
• Revisió de la Política Agrària Comuna (PAC): estudiar la manera d'aconseguir ajudes per al sector de la transformació i per a les empreses elaboradores.
• Mesures de bioseguretat: buscar la creació d'un fons de la UE per a augmentar els nivells de bioseguretat dels establiments a nivell nacional i per evitar la propagació de la PPA.

A més, l'Àrea Internacional va explicar a les empreses el seu Pla de promoció internacional 2020-2021, amb accions a mitjà i llarg termini en col·laboració amb la interprofessional INTERPORC i PRODECA, i que té com a objectiu obrir nous mercats i impulsar i augmentar les exportacions d'elaborats en mercats emergents com Amèrica Llatina o Àfrica.

Finalment, FECIC, juntament amb altres Estats membres, ha denunciat aquest matí davant la DG AGRI de la Comissió Europea la greu situació en la qual es troba el sector dels elaborats carnis, demanant-li a la CE un seguiment d'aquesta, i sol·licitant-li mesures de suport en sintonia amb els plantejaments de FECIC.
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies