Notícies FECIC

FECIC organitza una jornada amb els seus associats per a tractar la convocatòria i preparació del PERTE Agroalimentari

12.07.2024 Tweet

Aquest matí de 12 de juliol a les 10:00h, ha tingut lloc de manera telemàtica una sessió organitzada per FECIC que ha comptat amb la participació del Sr. Galo Gutiérrez Monzonís, director de l'Oficina Tècnica del PERTE Agroalimentari del Ministeri d'Indústria i Turisme, i de la Sra. Cristina Villalobos, especialista tècnica del PERTE Agroalimentari de FI Group.

La jornada, que ha reunit a més de 40 empreses associades, ha aprofundit en diversos aspectes clau sobre el PERTE Agroalimentari 2.0: el procés de preparació de la convocatòria, què persegueix el PERTE i què comporta l'acceptació de l'ajuda.

La sessió ha començat abordant la convocatòria del PERTE Agroalimentari, i s'ha comentat que entre els propòsits del fons, està el de promoure inversions transformadores guiades per les prioritats comunitàries ecològiques i digitals.

Seguidament, s'han comentat les raons del PERTE Agroalimentari, com proporcionar béns essencials a la població, i s'han tractat els tres eixos prioritaris del PERTE i els seus principals trets.

Finalment, s'ha explicat el pressupost mínim i l'ajuda màxima, els terminis d'execució i garanties, i les prioritats temàtiques, entre les quals es troben algunes com l'economia circular i ecoinnovació, la descarbonització i l'eficiència energètica, materials i productes avançats o la innovació en processos de qualitat i seguretat.