Notícies FECIC

FECIC organitza una jornada internacional amb el MAPA, INTERPORC i PROVACUNO

29.06.2023 Tweet

El passat 29 de juny va tenir lloc una reunió amb el Grup Internacional de la FECIC, que va comptar amb una participació de més de 50 empreses del sector carni, amb la finalitat d'esclarir aquelles qüestions que més preocupaven a aquestes empreses en matèria d'exportacions, tendències i situació actual dels mercats internacionals.

En la primera part de la jornada, inaugurada per Josep Solà, president de FECIC, Daniel de Miguel, director Internacional i Director Adjunt de INTERPORC, va exposar els reptes i desafiaments que té el sector porcí de capa blanca de cara a la promoció internacional dels seus productes. Tot seguit, José Luís Guarga, director d'Àrea Funcional d'Agricultura i Pesca del Govern d'Espanya, va presentar les problemàtica i millores implantades de la certificació de sanitat animal en les unitats de Catalunya i la resta d'Espanya.

En la segona part d'aquesta jornada, Javier López, director de PROVACUNO, va parlar dels diferents reptes que haurà d'assumir el sector del boví respecte a l'obertura de nous mercats internacionals. Finalment, Emilio García Muro, subdirector General d'Acords Sanitaris i Control en Frontera del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), va exposar la situació dels mercats presents i futurs, tant de la UE com fora de la UE, així com la seva valoració personal de les recents visites espanyoles de caràcter sanitari i regulador als països tercers. Cal afegir que la jornada va ser clausurada per Simón Pérez Segura, secretari General de la delegació del Govern a Catalunya.