FECIC organitza una jornada per tractar la innovació dins l'àmbit dels anàlegs carnis
23.10.2024
Tweet
Avui 23 d'octubre ha tingut lloc un nou webinar dins el Grup de Proteïna alternativa de la FECIC, que ha comptat amb la col·laboració del sr. Grau Matas Ferrer, tècnic d'innovació del programa de qualitat i tecnologia alimentàries de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), qui ens ha compartit una presentació sota el títol: Anàlegs carnis. Innovant en l'alimentació del futur.
Durant la presentació, s’ha fet una introducció sobre els principals ingredients i additius que s’utilitzen en l’elaboració d’anàlegs carnis i sobre tecnologies de texturització també pensada per a aquesta tipologia de productes, una pinzellada a l’ús d'additius en aquesta tipologia de productes i els processos d'elaboració. Per finalitzar, s’han extret una sèrie de conclusions en relació al sector dins de Catalunya: cal considerar que Catalunya té un sector agrari molt potent en relació a l’obtenció de proteïna vegetal.