Notícies FECIC

FECIC participa als comitès de l'IMS a París

22.10.2018 Tweet
El passat 18 d’octubre l’Àrea Tècnica va participar a París, als diferents Comitès d’experts de l’International Meat Secretariat (IMS): el Human Nutrition and Health Commitee, Animal care y Sustainability.

En primer lloc el Dr. Jean François Hocquette, de l’INRA, va presentar els problemes de sostenibilitat en un futur, a causa del creixement de la població els propers anys, així com del consum de proteïnes d’origen animal. També va detallar les diferents solucions que s’estan plantejant, partint com a solució principal la reducció del malbaratament alimentari, continuant pels canvis de tendència en el consum de proteïnes d’origen vegetals en algunes regions del món i acabant per les darreres investigacions per obtenir noves fonts de proteïnes artificials o el cultiu de carn.
 
Després es va parlar sobre les línies de treball del Codex alimentarius, principalment pel que fa a la higiene alimentària: en el control de salmonel·la en porc i vedella, el risc de triquinosi, la revisió dels principis de l’APPCC, un projecte de bones pràctiques del al·lèrgens alimentaris, guia per a la gestió de crisis alimentàries i investigacions respecte a la toxina produïda per l’E.coli. En relació a les resistències antimicrobianes, les línies de treball són l’elaboració d’unes pautes per a la vigilància d’aquestes.
 
Finalment, a l’Animal care Commitee es van comentar els darrers treballs de l’OIE, pel que fa als estàndards de benestar animal, que es van presentar al 1er fòrum de benestar animal de l’OIE, el passat mes de març.
 
La jornada va concloure amb la presentació de la situació de la Pesta Porcina Africana a nivell mundial.
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies