Notícies FECIC

FECIC participa en el Congrés Mundial de la Carn de 2023

11.10.2023 Tweet

De l'11 al 13 d'octubre el International Meat Secretariat (IMS) i l'Associació Holandesa de la Indústria Càrnia (COV) va celebrar el Congrés Mundial de la Carn 2023 (WMC), que enguany va tenir lloc a Maastricht (Països Baixos), i on FECIC va participar com a ponent d'aquest esdeveniment carni de gran rellevància en tota Europa i en la resta del món.

En aquesta edició del WMC, igual que en passades edicions, centenars de representants, empreses i distribuïdors del sector carni van acudir a aquest esdeveniment que va posar especialment valor el paper de la carn en la societat actual, i com el seu consum s'ha vist afectat principalment per l'alça en els costos de les matèries primeres i de la inflació.

En l'agenda programada per a aquest Congrés es van tractar temes com els desafiaments globals actuals per a la indústria càrnia, el paper de la carn en les ambicions climàtiques globals, les expectatives de la societat sobre el benestar animal, el mercat laboral, les alternatives per a la carn com la carn conreada i l'impacte dels desenvolupaments geopolítics en el comerç, així com la producció de carn.

Des de FECIC, Ignasi Pons, secretari general de la Federació, va exposar les dades més rellevants del consum de carn espanyol, de la UE i de la resta del món, de les principals espècies de bestiar consumides: el porcí, el boví i l'oví.

En la seva presentació, va destacar de la carn de porcí que aquesta manté una posició de relativa estabilitat en termes de preus i que, malgrat sofrir una petita reducció a la UE al llarg del temps, continua sent una opció popular en les taules dels consumidors. Respecte a la carn de boví, també va presentar una disminució significativa del consum per càpita a la UE, que generalment disminueix cada any. No obstant això, Espanya és el país de la UE on més carn d'aquest tipus es consumeix. Finalment, quant a la carn d'oví el seu consum ha anat disminuint a Espanya durant aquest segle, centrant-se en èpoques molt concretes relacionades amb festivitats.

Finalment, FECIC va comentar aquelles principals preocupacions dels consumidors a nivell espanyol basades en el benestar animal, el canvi climàtic i la propagació de malalties animals com la PPA.