Notícies FECIC

FECIC participa a la jornada de presentació del XII Congreso Mundial del Jamón

09.02.2024 Tweet

El passat 7 de febrer, es va celebrar a Zafra la jornada de presentació del XII Congreso Mundial del Jamón, a la qual des de FECIC assistim com a coorganitzadors de l'esdeveniment.

L'acte va començar amb una benvinguda i inauguració a càrrec de José Manuel Benítez, director general d'Agricultura i Ramaderia de la Junta d'Extremadura, en la qual van participar també Javier Maté, subdirector general de Control de la Qualitat Alimentària i Laboratoris Agroalimentaris del MAPA; Juan Carlos Fernández, alcalde de Zafra; Josep Solà, president de FECIC; Alberto Jiménez, president d'ANICE; i, finalment, Julio Tapiador, president del Comitè Organitzador del XII Congreso Mundial del Jamón.

Josep Solà, president de FECIC, va recalcar "la fortuna i l'orgull que té el nostre país de gaudir d'un pernil ple de rica tradició i un sabor incomparable”. A més, va al·legar que aquest producte "ha consolidat a Espanya com a líder mundial en la producció i comercialització d'aquest gran producte".

Durant l'esdeveniment es va dur a terme, a més, la presentació oficial del cartell d'aquesta edició. Sota el lema “En tierra de maestros, para el mundo”, la proposta pretén enaltir les bondats del saber fer d'Extremadura i, en concret, de Zafra, terra amb fort arrelament en tradició jamonera. I és que a través d'aquest cartell es pretén projectar el coneixement dels professionals del sector d'aquesta zona cap a la resta del món.