Notícies FECIC

FECIC presenta al MAPAMA els plecs de condicions de benestar animal

22.03.2018 Tweet
L’Àrea Tècnica de FECIC va presentar ahir a la subdirecció general de productes ramaders del MAPAMA els plecs de condicions de benestar animal de FECIC per a las espècies porcina, bovina i ovina /caprina.
En aquesta presentació es van explicar els treballs que FECIC està duent a terme en relació al benestar animal i es van traslladar la importància que té per al sector aquesta qüestió. La iniciativa de desenvolupar els Plecs de condicions va sorgir quan la Comissió Europea va decidir modificar la normativa en benestar animal amb el Reglament 1099/2009. En primera instància, es van fer els plecs de benestar animal a escorxador de porcí i vacum l'any 2011 i, posteriorment, es va començar a certificar el d’oví. Aquest plecs recullen requisits més exigents que la normativa comunitaria a l'escorxador, des de l'arribada dels animals, a l'allotjament d'aquests, atordiment i estat de les instal·lacions i equips.

Actualment hi ha uns 30 escorxadors arreu de tot l’Estat espanyol que s’estan certificant en benestar animal en les espècies porcina, bovina i ovina.

FECIC ha començat a certificar aquest 2018 el Plec de condicions de transport i ja està realitzant alguna prova pilot a granja per a les espècies abans esmentades. Properament, s’iniciaran els treballs del Plec de benestar animal a escorxador d’equí i aviram.

Finalment, l’Àrea Tècnica va convidar al MAPAMA a venir a veure com es realitza una auditoria de certificació de benestar animal a l’escorxador. Per la seva banda, el ministeri d’Agricultura va valorar molt positivament aquestes iniciatives sectorials i va comentar que faran una valoració dels plecs presentats.
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies