Notícies FECIC

FECIC presenta a les empreses el primer Pla d'Autocontrol Integral de la Indústria Càrnia Espanyola

08.03.2018 Tweet
El president de FECIC, Joan Costa, ha inaugurat avui aquesta jornada de la Federació, a la qual ha assistit un centenar d'empreses càrnies per conèixer de prop els detalls del Programa Integral d'Autocontrol de la Qualitat i la Traçabilitat de la Indústria de la Carn, conegut com  a PACIC.

Aquest programa d'autocontrol específic i voluntari incorpora un control addicional als que ja realitzen a nivell intern les empreses i verifica al llarg de la cadena càrnia (sacrifici, especejament i elaboració de productes) el compliment de la legislació vigent en matèria de qualitat, traçabilitat i etiquetatge. El Programa PACIC s'emmarca en el que estableix el punt 4 de l'article 10 de la Llei 28/2015, de 30 de juliol, per a la Defensa de la Qualitat Alimentària.

FECIC ha decidit impulsar aquest projecte amb la finalitat de que les empreses del sector puguin acreditar davant tercers, i de manera independent, que estan duent a terme una bona labor en matèria de traçabilitat i qualitat dels productes, alhora que garanteix que la informació que figura en el seu etiquetatge reflecteix fidedignament la composició dels seus productes. El Programa PACIC pretén contribuir, doncs, mitjançant informació i transparència a reconduir els dubtes que sobre la imatge del sector han sorgit en els últims temps, pretenent amb això revertir la possible imatge negativa que sobre la qualitat i la informació del producte puguin haver adquirit alguns consumidors.

Per donar major rellevància a aquest projecte, FECIC habilitarà un espai a la seva pàgina web per a aquest programa PACIC, on es publicarà la llista d'empreses participants.

Aquesta jornada, que ha tingut lloc a l'Aula Magna de la Universitat de Vic, ha comptat amb la presència de la subdirectora general de Control i de Laboratoris Alimentaris del MAPAMA, Cristina Clemente, així com de la subdirectora general adjunta de Control i de Laboratoris Alimentaris del Ministeri, Ana Bravo, i de Glòria Cugat, subdirectora general de la Inspecció i Control Agroalimentari del Departament d'Agricultura de la Generalitat, avalant així ambdues administracions aquesta iniciativa impulsada per FECIC.
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies