Notícies FECIC

FECIC presenta el Programa PACIC a les Comunitats Autònomes

10.12.2018 Tweet
Dilluns passat, el responsable de l'Àrea Tècnica de FECIC, Ignasi Pons, va presentar el Programa Integral d'Autocontrol de la Qualitat i la Traçabilitat de la Indústria de la Carn, el PACIC, a la Taula de Coordinació de la Qualitat Alimentària, del ministeri d'Agricultura, que es va celebrar a Madrid. 

Durant la seva presentació, Ignasi Pons va explicar que el Programa PACIC és una iniciativa de caràcter voluntari, que incorpora un sistema d'autocontrol addicional als quals ja realitzen les Administracions Públiques i les pròpies empreses a nivell intern, que contribueix a verificar al llarg de la cadena càrnia (sacrifici, especejament i elaboració de productes) el compliment de la legislació vigent en matèria de qualitat, traçabilitat i etiquetatge. El Programa PACIC s'emmarca en el que estableix el punt 4 de l'article 10 de la Llei 28/2015, de 30 de juliol, per a la Defensa de la Qualitat Alimentària.

El PACIC, que impulsa FECIC, compta en l'actualitat amb prop de 50 empreses càrnies adherides, que han decidit sumar-se a aquesta iniciativa per poder acreditar, davant la distribució, els consumidors, i en definitiva davant la societat, l'estricte compliment que duen a terme en matèria de traçabilitat, qualitat i etiquetatge, en els productes que diàriament posen al consum.
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies