Notícies FECIC

FECIC presenta el primer protocol COVID-19 per la indústria càrnia

01.07.2020 Tweet
La situació que s'està donant, a nivell mundial, en diferents empreses càrnies que han patit brots de la COVID-19, ha posat a la indústria càrnia de nou en el punt de mira i en dubte. Per evitar que això passi en el sector carni d'Espanya, FECIC ha decidit crear i impulsar el primer Protocol COVID-19 certificable de la indústria càrnia espanyola, gràcies a l'acord signat amb dues entitats de reconeguda trajectòria internacional, com són la multinacional consultora de riscos AON, que ha elaborat el protocol, i l'empresa líder en certificació AENOR, que garantirà la seva correcta implantació.

AON, com a entitat independent i consultora de riscos, analitzarà i avaluarà els riscos de les empreses enfront la COVID-19 i implantarà un estàndard de seguretat, amb mesures per a evitar que aquests afectin la salut dels treballadors, el contagi, la continuïtat del seu negoci, la seva reputació i la del sector, l'absentisme laboral, el risc de responsabilitat civil o l'atracció de nous treballadors.

Per la seva part, l'entitat independent AENOR revisarà el protocol per a, des de la seva profunda experiència en la certificació de referencials, garantir que compleix amb els requisits necessaris per recolzar bones pràctiques adaptades a la naturalesa d'aquesta activitat. Un cop acordat, certificarà el protocol per assegurar que es compleix en cada cas amb totes les mesures establertes.
L'auditoria es basarà principalment en visites a les instal·lacions per comprovar l'adequada implantació i desplegament. Una vegada superada l'auditoria de certificació del Protocol COVID-19, AENOR farà lliurament d'un certificat i de la llicència d'ús de la marca i durà a terme auditories de seguiment periòdiques.

FECIC considera que aquest protocol servirà com a estàndard de seguretat per a la indústria càrnia i permetrà les empreses operar amb la confiança i tranquil·litat que compleixen amb els requisits legals i millors pràctiques establertes per autoritats sanitàries i organismes internacionals. A més, acredita i posa en valor la bona feina que du a terme el sector carni, complint amb la seguretat dels seus treballadors i de les seves produccions, i donant confiança als seus clients i els seus consumidors.
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies