Notícies FECIC

FECIC recolza els sindicats en la lluita contra les falses cooperatives

04.01.2018 Tweet
Recentment, el sindicat CCOO ha publicat un informe en què denuncia que almenys un 10% dels treballadors de las càrnies són “falsos autònoms” o subcontractats per mitjà de “falses cooperatives de treball associat”, com a mà d’obra barata i precària.

Segons el sindicat, els falsos autònoms realitzen funcions de sacrifici, especejament o empaquetat en les mateixes instal·lacions que els assalariats, però amb un sou un 40 % inferior i un 50 % menys de cobertura social.

En relació amb aquest tema, el secretari general de FECIC, Josep Collado, ha volgut deixar clar, en declaracions a Efeagro, que recolzen les organitzacions sindicals en la lluita per eradicar les falses cooperatives de treball associat i els falsos autònoms en el sector industrial carni.

Collado també ha recordat que aquest model de subcontractació respecta plenament la legislació vigent, està reconegut pel propi Estatut dels treballadors i pel mateix Conveni Col·lectiu del Sector, però reconeix que és una altra cosa que es faci servir per crear algunes falses cooperatives.

De fet, la Federació Empresarial de Carns i Indústries Càrnies va crear el juliol de 2016 el Codi de Bones Pràctiques en la subcontractació de cooperatives de treball associat, amb l’objectiu d’avaluar les empreses en la correcta utilització de les cooperatives de treball associat i verificar el compliment normatiu establert, per mitjà d’auditories realitzades per entitats independents.

Llegir la notícia d'Efeagro
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies