Notícies FECIC

FECIC reforça la seva col·laboració amb AECOC

14.01.2019 Tweet
Responsables de FECIC i AECOC han arribat a un acord de col·laboració per elaborar un nou informe, a través de la plataforma d'estudis del comprador AECOC Shopper View, sobre les tendències de consum i la percepció que té el consumidor de productes carnis.

L'avanç d'aquest informe es presentarà durant l'esmorzar previ a la inauguració del Congrés d’AECOC de Productes Carnis i Elaborats 2019, que tindrà lloc a Lleida el 5 i 6 de març, i que patrocinarà FECIC per segon any.

L'estudi que s'elaborarà té com a objectiu identificar les tendències de compra i consum dels productes carnis per part del consumidor espanyol i veure la seva evolució a mig termini, a través d'uns indicadors de seguiment. Segons el secretari general de FECIC, Josep Collado, “un informe d'aquest tipus, en què, a més, es faci focus en una temàtica d'interès, ens permetrà tenir un històric d'indicadors del sector, que ajudarà les empreses a conèixer les tendències de consum i les claus de decisió del consumidor per poder adaptar així les seves estratègies i productes”.

L'informe de 2018 va posar de manifest que al consumidor espanyol li agrada consumir carn de forma habitual i el 56% assegurava que ho feia pel plaer que li aporta. A més, un 45% va dir que la consumia per seguir una dieta equilibrada en proteïnes i nutrients i, fins i tot, un de cada quatre, per qüestions de salut.

Una altra dada rellevant de l'anterior informe va ser que el consum mitjà de carn era de 4 vegades per setmana, encara que una quarta part dels consumidors considerava que menjava més carn de la que deuria. En l'escenari que es dibuixava es tenia la percepció d'una constant disminució en el consum de carns, afavorit fonamentalment per la pressió social i els canvis en l'estil de vida dels consumidors. Un 29% va declarar haver reduït el consum de carn respecte anys anteriors a causa, principalment, de factors relacionats amb la salut (61%) o el benestar animal (34%).
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies