Notícies FECIC

FECIC reuneix les empreses d'elaborats per analitzar la complicada situació que travessen i definir el seu pla d'acció

15.10.2019 Tweet
El Grup de treball internacional d'empreses d'elaboració de productes carnis transformats s'ha reunit de manera extraordinària, a Vic, amb el secretari general de FECIC, Josep Collado, i l'Àrea d'Internacional, per analitzar la difícil situació que estan vivint i definir possibles solucions.

El context actual que està vivint el sector porcí a nivell mundial, sobretot per les conseqüències patides per la PPA a la Xina i l'augment de les importacions que està fent el país asiàtic de porcí espanyol, han produït uns significatius augments del preu del porcí, als quals se sumen els que estan registrant les altes cotitzacions de l'especejament en relació al preu de referència de la canal. Aquest augment en les exportacions espanyoles, juntament amb la guerra comercial entre la Xina i els EUA i la utilització de Ractopamina (prohibida a la Xina) han creat una desestabilització del preu del porcí. En aquests moments, el preu del porc a la Unió Europea és el doble que el dels EUA. Aquesta situació està afectant negativament els productes carnis elaborats, una important baula de la cadena de valor del sector porcí espanyol.

Davant aquest escenari, FECIC i les empreses elaboradores que van assistir a la reunió van acordar dur a terme una sèrie d'accions, a curt i llarg termini, que els ajudi a remuntar la situació, i que passen per:

- Sensibilitzar els mitjans de comunicació i administracions.
- Coordinació internacional: FECIC es reunirà amb les associacions de França i Itàlia, els majors productors d'elaborats de la UE, per poder traslladar unes conclusions conjuntes a la UE.
- Sensibilitzar la gran distribució, mitjançant reunions de FECIC amb els caps de compra de la gran distribució d'AECOC.
- Impulsar la internacionalització, mitjançant la creació d'un pla de promoció de 2-3 anys de durada.
- Accions d'internacionalització i de promoció per part de INTERPORC i presentació de mesures concretes a la interprofessional per fomentar el consum en el mercat interior.
- Creació d'accions conjuntes amb PRODECA, la Promotora d'Exportacions Agroalimentàries Catalanes.

En la trobada també es van analitzar altres tres problemes tècnics que s'estan trobant les empreses d'elaborats carnis: les costoses autoritzacions a la Xina d'empreses elaboradores, els aranzels que vol imposar EUA sobre les importacions europees i les conseqüències del Brexit per a les empreses espanyoles de transformats al Regne Unit, que si surt de la UE passarà a ser país tercer, amb la seva pròpia legislació.

A més, es va fer un presentació del Pla de promoció internacional 2020-21 de FECIC per als elaborats, que passa per posicionar aquests productes i augmentar les seves exportacions en mercats emergents com Amèrica Llatina o Àfrica o obrir nous mercats.

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies