Notícies FECIC

FECIC reuneix més de 40 empreses del sector carni en una jornada d'immersió en l'etiquetatge, traçabilitat i qualitat de la carn

12.07.2023 Tweet

El passat 12 de juliol FECIC va organitzar una jornada dirigida exclusivament a les empreses del sector carni que formen part del Pla d'Autocontrol Integral de la Indústria Càrnia Espanyola (PACIC), amb la finalitat d'ajudar a aquestes empreses en el correcte etiquetatge i traçabilitat de la carn i els derivats carnis.

La jornada, que va comptar amb la participació de més de 40 empreses del sector pertanyents al programa PACIC, va començar amb la intervenció de Luana Esser i Carme Navarro, inspectores agroalimentàries del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC), les quals van exposar diferents casos pràctics de l'etiquetatge de la carn i els derivats carnis.


Seguidament, Isabel Lorente, auditora de SGS International Certification Services Ibèrica, va explicar casos reals i de gran interès per a les empreses de la indústria càrnia de les normes GFSI (Global Food Safety Initiative). Després de la seva intervenció, Elena Campdelacreu, responsable d'estàndard GS1 de AECOC, va tractar el futur del codi de barres en el punt de venda, concretament l'estàndard GS1 Digital Link.


Finalment, Guillem Álvarez, Technical manager de Noel Alimentària, va exposar la importància de l'etiquetatge i, a continuació, Maria Megías i Marta Rey, inspectores de consum de l'Agència Catalana del Consum, van explicar la seva experiència sobre l'etiquetatge en els establiments minoristes.


La finalitat de la celebració d'aquesta jornada va ser, per tant, aprofundir en l'etiquetatge de la carn i els derivats carnis, a partir de diferents òptiques.


Respecte al programa PACIC, aquest Pla d'Autocontrol Integral analitza detalladament l'etiquetatge i la traçabilitat de la carn i els derivats carnis de les empreses que formen part, tot això amb el suport del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA).