Notícies FECIC

FECIC reuneix més de 50 empreses associades en una jornada amb el grup de tècnics de la federació

18.05.2023 Tweet

El dijous passat, dia 18 de maig, va tenir lloc una nova reunió del grup de tècnics de FECIC, una jornada que va permetre posar en valor i respondre a aquelles qüestions que més preocupen el sector en matèria de seguretat i qualitat alimentària.

La jornada, que va reunir més de 50 tècnics de la federació, va comptar amb la participació especial d'Agustín Palma Barriga, Cap de l'Àrea de Gestió de Riscos Químics, Subdirecció General de Gestió de la Seguretat Alimentària, Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), i Dolors Guardia i Xavier Serra, Investigadors de Tecnologia Alimentària de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA).

Entre alguns dels temes més rellevants tractats en la reunió s'inclouen la revisió dels additius (nitrits i nitrats), els extractes vegetals, els coadjuvants tecnològics, el sistema d'etiquetatge Nutriscore, la reutilització de l'aigua i els sistemes d'inspecció veterinària, on la Comissió Europea està treballant en un sistema d'etiquetatge nutricional frontal harmonitzat i aplicable a tots els productes alimentaris.

Finalment, en aquesta jornada també es va posar l'accent en dues qüestions importants. La primera va ser la importància de la qualitat, l'etiquetatge i la traçabilitat de la carn i dels derivats carnis, on es va recordar que FECIC disposa del Pla PACIC (Pla d'Autocontrol Integral de la Indústria Càrnia Espanyola). La segona qüestió rellevant que es va tractar va ser la importància dels autocontrols i del APPCC, on FECIC té un Pla d'Autocontrol a la Indústria Càrnia, per a ajudar a millorar a les empreses a disposar d'un APPCC i autocontrols sòlid, complet i eficaç.