Notícies FECIC

I Jornada AILEC 2023

21.02.2023 Tweet

Dimarts passat, dia 21 de febrer, va tenir lloc de manera presencial a Vic (Osona) la primera jornada del 2023 de l'Agrupació d'Innovació Laboral de les Empreses Càrnies (AILEC), projecte pilotat per Cuatrecasas i FECIC, amb l'objectiu de ser un espai d'acció i reflexió que, mitjançant la interacció dels directius i responsables de recursos humans i relacions laborals de les empreses participants, permeti avaluar les conseqüències que les modificacions introduïdes per la nova regulació laboral tenen per a la gestió empresarial, així com donar resposta a les qüestions que puguin sorgir en la implementació d'aquestes mesures, i posar en comú estratègies i experiències que en un marc d'innovació constant puguin garantir una resposta adequada per part de les nostres organitzacions.

La jornada, presidida per Josep Solà, president de FECIC, ha reunit a més de 30 empreses de FECIC, i va començar amb la presentació i benvinguda a càrrec d'Ignasi Pons, actual i recentment nomenat secretari general de FECIC.

A continuació, Elisabet Calzada, Sòcia de l'Àrea Laboral de Cuatrecasas, va analitzar diferents aspectes relacionats amb la Llei 15/2022 integral per a la igualtat de tracte i la no discriminació i, en particular, la discriminació per malaltia.

Durant aquesta part de la jornada també es van exposar diferents temes entorn de la subcontractació i, en concret a l'actualització del conflicte en el sector per l'ús de la subcontractació de serveis amb cooperatives de treball associat. Aquest punt va incloure la revisió dels requisits per a la subcontractació de serveis i risc de cessió il·legal de treballadors.

Finalment, Otger Suriol, Associat de l'Àrea Laboral de Cuatrecasas, va finalitzar amb l'anàlisi d'algunes sentències rellevants en matèria d'acomiadament objectiu per ineptitud sobrevinguda.