Notícies FECIC

Jornada sobre les inspeccions per al frau a la qualitat a la indústria càrnia

19.07.2018 Tweet
Més de cinquanta empreses càrnies van assistir a la trobada sobre Les inspeccions per al frau a la qualitat en la indústria càrnia, que va organitzar l'Àrea Tècnica de FECIC a Girona, per a que diferents representants del departament d'Agricultura de la Generalitat comentessin als assistents què s'espera d'una visita d'inspecció a una indústria càrnia o a un escorxador i, a la vegada, realitzar una avaluació dels resultats de les inspeccions a indústries càrnies i escorxadors durant 2017.
La jornada la va obrir la subdirectora general de la Inspecció i Control Agroalimentari del departament d'Agricultura de la Generalitat, Glòria Cugat, que va ressaltar la importància del Programa PACIC i que les empreses facin un etiquetatge correcte dels productes.

Després va intervenir la inspectora agroalimentària dels Serveis Territorials de Girona, Carmen Navarro, que va detallar com es duen a terme des del seu departament les inspeccions a les empreses, què és el que s'espera d'elles i quin és el procediment que realitzen per fer-les.

Les empreses van debatre preguntes relacionades amb la inspecció i qüestions formals de la mateixa com si es podia cancel·lar si els representants legals de les empreses no estan disponibles o si podrien mantenir una reunió de tancament al final de la visita d'inspecció

A continuació, Pere Garrido, inspector agroalimentari de la Subdirecció General de la inspecció, va resumir els principals errors detectats i va donar dades interessants. Del total d'inspeccions per frau realitzades, el 35% es fan al sector carni. Dels 272 controls realitzats, 127 van donar No conformitat, sobretot en etiquetatge, traçabilitat i en qüestions documentals. En etiquetatge, de les 185 mostres, 138 van sortir malament (75,4%).

Al final de la jornada, des de FECIC es va recordar a les empreses que poden inscriure's al programa PACIC, una iniciativa molt important per a que aquestes puguin informar als consumidors que a sector carni es fan les coses correctament.
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies