Notícies FECIC

Jornada sobre la Llei d'Envasos i Petjada de Carboni

15.12.2022 Tweet

Dijous passat 15 de desembre es va celebrar una nova jornada del Grup de Medi Ambient. En aquesta ocasió, la jornada va poder celebrar-se de manera presencial en l'edifici El Sucre de Vic i va comptar amb la participació de més de 50 empreses. Durant aquesta jornada, organitzada per FECIC i de la mà del nostre partner en sostenibilitat Anthesis Lavola, es van tractar alguns dels temes de major interès en aquests moments.

D'una banda, es va repassar l'afectació de la nova llei 7/2022 de residus i sòls contaminats i especialment sobre el relatiu a l'impost sobre els envasos de plàstic no reutilitzables:


  • Àmbit d'afectació
  • Responsabilitats i obligacions comptables
  • Registres i models
 
D'altra banda, durant la jornada també es va parlar sobre com podem fer front als creixents requisits dels nostres clients en temes de la petjada de carboni i estratègies de descarbonització. Es va explicar el context en el qual es generen aquestes peticions per part dels clients cap als seus proveïdors, quin tipus d'informació poden requerir en termes de càlculs de petjada de carboni, ja sigui de producte o de l'organització, i es va tractar de manera específica com les empreses poden preparar-se per a donar resposta a aquests requeriments de manera efectiva i avançant en un procés de descarbonització que cada vegada serà més ineludible.