Notícies FECIC

Jornada de sostenibilitat de FECIC

27.01.2021 Tweet

La creixent preocupació i sensibilització de la societat per la preservació del medi ambient en els últims anys ha fet que es vigili amb detall la responsabilitat ambiental de les empreses. A Espanya, el Reial decret 26/2007, de 23 d'octubre, de Responsabilitat Mediambiental, s'encarrega de regular la responsabilitat dels operadors, de prevenir, evitar i reparar els danys mediambientals, de conformitat amb l'article 45 de la Constitució i amb els principis de prevenció i de “qui contamina paga”.

En aquesta jornada telemàtica, la patronal càrnia i el seu assessor mediambiental han explicat aquest Reial decret, que obliga a les empreses en funció de les seves característiques, a dur a terme mesures que previnguin, evitin i reparin danys ecològics, així com a sufragar costos quan siguin responsables d'aquests. Aquesta normativa també determina l'obligació d'informar de manera immediata a l'autoritat competent de l'existència de danys mediambientals ocasionats o la seva amenaça imminent, i estableix l'obligació de fixar mesures reparadores i executar les que adopti l'Administració.


A més, s'ha comentat, per part de la consultora multinacional de riscos AON, la importància que les empreses comptin amb una garantia financera com a instrument que els permeti fer front a la seva responsabilitat mediambiental de restituir el medi natural al seu estat d'origen després d'una emergència ambiental.

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies