Notícies FECIC

L'Àrea Internacional assisteix al Gira Meat Club 2018

07.12.2018 Tweet
L'Àrea Internacional ha assistit recentment, a Ginebra (Suïssa), al Gira Meat Club 2018, una trobada anual internacional organitzada per la consultora d'estudis de mercat francesa Gira, que ofereix una visió detallada dels diferents mercats mundials del sector carni.

En l'edició d'aquest any s'ha fet una anàlisi de les previsions per als propers quatre anys (2019-2023) per a les diferents espècies i s'han comentat les regions amb més potencial. D’altra banda, també es van realizar presentacions de temes d’interès especial per al sector com la Pesta Porcina Africana (PPA), els efectes potencials del BREXIT o la indústria de les carns alternatives.

Els punts més rellevants per a la síntesi del mercat carni global tractats en la trobada van ser:
  • En quant a la demanda, no hi ha canvis significatius en els principals drivers que motiven el consum.
  • És un mercat en creixement, en què el major consum per càpita el representa la carn d’aus.
  • Les previsions per al 2019 indiquen que la producció de carn de porc caurà en un 1,1 %, motivada per la presència de la PPA a la Xina. La reestructuració que suposarà això al gegant asiàtic farà que guanyi efectivitat a la seva producció, a mig termini. A curt termini, es tornarà molt més depenent de les importacions, arribant a màxims el proper any.
  • La cabanya i la producció creixerà en els propers anys (període 2019-2023) especialment en països emergents i en desenvolupament.
  • A Amèrica del Sud la producció guanya en competitivitat, acompanyada d’una base cada cop més gran de consumidors i una plataforma potent d’exportacions.
  • Índia i Pakistan també milloraran la seva efectivitat en la producció de vacum, però només el primer té capacitat per augmentar en el curt termini de forma significativa les seves exportacions.
  • S’espera una millora de la competitivitat en la producció americana en carn de porc i aus, però no tant en la seva producció de vacum (també Canadà) ja que produiran menys al 2019 i 2020.
  • Austràlia molt pendent del clima per poder materialitzar la seva intenció de reconstrucció, aportant valor als seus mercats centrals.
  • El PIB real s’espera que creixi a un 3,6% anual al món, amb el creixement concentrat als mercats emergents i a Asia.
  • Segueix a l’alça l’impacte que té en la societat cuidar el planeta i els sistemes de producció de carn.
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies