Notícies FECIC

L'Àrea Tècnica explica a les empreses el Pla Nacional de Col·laboració per a la Millora dels Aliments 2017-2020

12.01.2018 Tweet
Una trentena d’empreses càrnies van assistir ahir a Vic a la reunió organitzada per l’Àrea Tècnica de FECIC per explicar detalladament les implicacions i obligacions que implica l’adhesió al Pla Nacional de Col·laboració per a la Millora dels Aliments 2017-2020, elaborat per l’AECOSAN en col·laboració amb els diferents sectors alimentaris.

Pel que fa al sector carni, els compromisos de reformulació s’han centrat en la reducció de sal, greix i sucres dels derivats carnis. FECIC ha explicat a les empreses que la proposta feta passa per una reducció del 5% en greix total, d’un 16% en sal i del 10% en sucres, per al període 2017-2020. Els productes a reformular són els següents: pernil cuit extra, pit de gall dindi, salsitxa, mortadel·la, xoriç i salsitxó vela extra i llonganissa fresca.

També s’ha remarcat als assistents que han de tenir en compte que l’acord d’adhesió al Pla d’AECOSAN el signa FECIC com a sector, el que implica que es comprometen totes les empreses membres de la Federació, les quals seran llistades en el Pla. Posteriorment, el Ministeri es planteja que cada empresa ratifiqui la seva adhesió de forma individual.
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies